POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dane osobowe

Złożenie zamówienia w sklep.lawendowaweranda.pl wymaga podania danych nadawcy oraz odbiorcy przesyłki kwiatowej. Dane nadawcy są wykorzystywane do kontaktowania się z klientem (np. w ramach obsługi klienta). Dane odbiorcy są przekazywane wyłącznie dla celów związanych z realizacją transakcji. Informacje te są wówczas przesyłane do kwiaciarni sklep.lawendowaweranda.pl, która realizuje zamówienie i doręcza kwiaty.

Dane nadawcy NIE są udostępniane odbiorcom przesyłek kwiatowych! Do komunikacji z odbiorcą służy specjalne pole BILECIK, w którym nadawca może się podpisać. Brak treści w tym polu sprawia, że przesyłka jest anonimowa.

W zależności od  wybranej metody płatności, niektóre dane osobowe są przekazane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy.

Konto sklep.lawendowaweranda.pl - rejestracja

W formularzu rejestracyjnym Konta sklep.lawendowaweranda.pl muszą Państwo podać swoje dane kontaktowe (m.in. imię i nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy,). Informacje kontaktowe, zawarte w formularzu rejestracyjnym, wykorzystywane są do kontaktowania się z klientem (np. w ramach obsługi klienta). Opcjonalnie możliwe jest również podanie danych demograficznych (płeć, wiek, wykształcenie).

Dostęp do Konta sklep.lawendowaweranda.pl chroniony jest hasłem. Jest ono zaszyfrowane w bazie danych i nie może zostać odczytane przez nikogo poza Wami. Hasło jest wymagane przy wszystkich operacjach na Państwa koncie, utrzymuje więc informacje w nim zawarte jako prywatne i bezpieczne. Hasło musi zawierać od 6 do 32 znaków i może być zmienione w każdej chwili. W przypadku gdy zapomną Państwo hasła, system wygeneruje hasło zastępcze, które będzie przesłane na podany w formularzu rejestracji adres email.

Pliki cookies

Witryna sklep.lawendowaweranda.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki Cookies wykorzystywane przez sklep.lawendowaweranda.pl mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny. W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki.

Zmiana danych, usuniecie danych

Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: info@lawendowaweranada.pl

sklep.lawendowaweranda.pl zapewnia swoim klientom możliwość modyfikacji podanych wcześniej informacji (w tym również możliwość rezygnacji z otrzymywania korespondencji elektronicznej od sklep.lawendowaweranda.pl) poprzez funkcję "Edytuj dane"

Usunięcie danych wymaga wysłania wiadomości e-mail z tematem "usun" na adres info@lawendowaweranda.pl

Państwa dane osobowe przetwarzane są przez sklep.lawendowaweranda.pl zgodnie z art. 23 ust. 1, pkt 1,3 i 5 ustawy o ochronie danych osobowych w celach związanych z prowadzeniem działalności handlowo-usługowej.

W sytuacji, gdy Klient wyrazi na to zgodę, sklep.lawendowaweranda.pl zastrzega sobie prawo do wykorzystania danych osobowych, podawanych w zamówieniach oraz w procesie rejestracji, w celach marketingowych i operacyjnych (badania jakości wykonanych usług, ankiety itp.). W celu nieprzesyłania materiałów promocyjnych należy aktywować każdorazowo załączany na nich link.